maanantai 8. marraskuuta 2010

Maanantaina 8.11.2010

Tänään pääsimme itse Jyrki Nousiaisen käsiteltäviksi. Saimme hyvin paljon pureskelemisen arvoisia ajatuksia näyttelijäntyöstä. Pääasioiksi nousivat, ainakin itselleni, seuraavat asiat:"Älä näyttele, näytteleminen on itselleen puhdistautumista ja kaikki liike lähtee keskustasta( eli vatsasta)." Luulen, että puhun monen opiskelutoverinikin puolesta, kun totean, että Jyrkillä on hyvin ainutlaatuinen tapa käsitellä asioita ja hänen opetuksestaan todella nauttii. Pureskeltavaa riittää varmasti jokaiselle, itse sain valtavan määrän uusia ajatuksia ja näkökulmia jo näin ensimmäisellä kerralla. Kieltämättä pää on vielä hieman sekaisin kaikesta informaatiosta!
Tärkeintä onkin kysyä itseltään: Onko minusta näyttelijäksi? Tästä koulusta on onneksi hyötyä ihan jokaiselle, vaikkei kaikista Paloja ja Ikosia tulisikaan.

Iltapäivällä köröttelimme taas tuttuun tapaan Pirkka-hallille kokeilemaan omia rajojamme ja kehittämään itseämme akrobatiassa. Helppoa se ei ole, mutta se kannattaa. Aivan ehdottomasti. Kun itse uskoo, että kyllä se voltti tai flikki sieltä vielä joskus tulee, niin mikään ei ole esteenä oppimiselle. Akrobatia vaatii kärsivällisyyttä ja oma-aloitteista harjoittelua myös tunneilla. Enää emme tee vain, mitä ihana opettaja käskee, vaan on ajateltava omillakin aivoilla. On hauskaa huomata, että kehitystä tapahtuu joka kerralla, ja kavereiden kannustushuudot ja aplodit antavat mukavaa lisäpotkua onnistumiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti